Aurinkoa ja iloista menoa sudenpenturetkellä

Heippa!
Tässä kirjoittelee sudenpentujen kevätretken johtaja Veera. Retkeilimme parisen viikkoa sitten Aitolahden vanhassa pappilassa, Tampereella. Retken luonto-teeman mukaisesti vietimme paljon aikaa ulkona, ja saimmekin nauttia kevätauringon lämmöstä koko viikonlopun.
Lauantaipäivä kului jäillä liikkumiseen tutustuessa. Opettelimme järven jään heikot kohdat, tekemään pelastautumis-solmun jäihin putoamisen varalta sekä kaikki saivat nikkaroida ikiomat naskalit. Niitä olikin hauska testata turvallisesti kuivalla maalla.
Tähtikuvioiden, lintujen äänien opiskelun ja piirtelyn lomassa saimme myös istutettua rairuohot, jotka toivottavasti tuovat pääsiäisenä iloa koteihin:)

Sunnuntaina retkelle saapuivat myös vanhemmat. Aloitimme aamun perinteisesti lipun nostolla, jonka kaikki tytöt hienosti osasivat jo edellisen aamun harjoitteluiden jälkeen. Seuraavaksi oli vuorossa rastirata. Lapset saivat näyttää osaamisensa vanhemmilleen kiertäessään perinteisiä partiotaito-rasteja. Niin jokamiehenoikeudet, kierrätys, eläinten jäljet, ensiapu kuin solmutkin alkoivat luonnistua lasten kirmaillessa ympäri pihaa, ja vanhempien yrittäessä pysyä kannoilla. Retkipäivämme huipentui makoisimpaan leiriruokaan ooppaheijaan, jota kaikki pääsimme nauttimaan. 

Auringon paiste, iloiset naamat sekä onnistumisen hetket jättivät viikonlopusta hymyn huulille.
Veera