Yhteisvastuuhanke #100uuttatapaa

Yhdessä metsään – partiolaisten ‘lähimetsät tutuiksi’ yhteisvastuuhanke 2017-2018

MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

Tamperelaiset partiolippukunnat Messukylän Metsätytöt, Messukylän Metsäpojat, Aitolahden Hirvi-Veikot, Aitopartio, Harjusiskot ja Harjun Veikot saivat Yhteisvastuuhankkeen järjestämiseen 1824 euroa. Lippukunnat järjestävät tällä summalla avoimia lähimetsäpäiviä Tampereen alueella 15-22-vuotiaille nuorille. Kutsumme omien lippukuntien nuorten lisäksi alueen kaikki nuoret mukaan harrastamaan!

Vuoden 2018 lähimetsäpäivät:

MetsäEtkot lauantaina 17.3. klo 13-16 Kauppi

MetsäEtkot lauantaina 28.4. klo 13-16 Niihama

MetsäEtkot lauantaina 26.5. klo 13-16 Hervantajärvi

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tinyurl.com/metsaetkot

 

Suomen Partiolaiset juhlistavat Suomi 100-vuotta metsäteemalla. Juhlavuoden aikana tavoitteena on tarjota mahdollisimman monille Suomessa asuville lapsille ja -nuorille metsäkokemus ja tätä kautta luoda hyvä pohja heidän tasapainoisen luonto- ja metsäsuhteen rakentamiselle.

MIKSI?

Metsästä hyvinvointia

Lähimetsäpäivät toimivat nuorten terveyden edistäjinä. Luonto, metsä ja ulkoilma edesauttavat hyvänlaatuista unta ja mielialaa, helpottaa stressiä, ahdistuneisuutta ja masennuksen oireita sekä painonhallintaa. Nykynuori elää kaupungissa ja usein metsä ja luonto jäävät kokematta ilman luontoharrastusta. Viemme nuoret lähelle metsään, jotta he saavat matalan kynnyksen metsäkokemuksen ja todeta itse luonnon vaikutukset suhteessa omaan itseensä.

Hankkeen avulla haluamme tavoittaa nuoria, joita metsä- ja luontoharrastaminen ei perinteisesti tavoita. Haluamme tavoittaa syrjäytyneitä ja vähävaraisia, harrastusten ulkopuolelle jääviä nuoria. Mukaan ovat tervetulleita syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta jokainen alueen nuori!

Hankkeen avulla haluamme myös kehittää omaa partio-ohjelmaamme kyseisen kohderyhmän osalta. Partio-ohjelmassa 15-17-vuotiaat ovat samoajaikäisiä ja 18-22-vuotiaat ovat vaeltajaikäisiä, joille on omaa partio-ohjelmaa. Kuitenkin kohderyhmän ikäiset ovat myös lippukuntien aktiivisia johtajia, vapaaehtoistyöntekijöitä, ja täten oma ohjelma jää usein vähemmälle. Hankkeen avulla haluamme luoda uuden tavan tehdä yhdessä alueellista samoja- ja vaeltajaohjelmaa.

MIKÄ YHTEISVASTUU?

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Partio oli evankelis-luterilaisen kirkon vuosittaisen Yhteisvastuukeräyksen kotimaan erityiskohde vuonna 2016. Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä löytyy keräyksen omilta kotisivuilta: www.yhteisvastuu.fi .

Partion yhteisvastuuprojektin tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä

Keräysvaroin partio tekee työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Partiossa opitaan taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja, jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää. Erityisesti syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret hyötyvät tästä.

Partion osuutta keräystuotoista käytetään valtakunnallisesti, alueellisesti piirien toimesta, sekä paikallisesti lippukunnissa. Keräystuotto käytetään erillisiin hankkeisiin, joilla kehitetään ja kokeillaan erilaisia tapoja tehdä partiota. Lippukunnat ja piirijärjestöt ovat voineet hakea tukea erillishankkeiden toteuttamiseen. Hankkeiden tavoitteena on luoda 100 uutta tapaa tehdä partiota. Hankkeiden toteutumista voi seurata osoitteessa www.100uuttatapaa.fi.

LISÄTIETOJA

Otamme mielellämme mukaan niin yksittäiset osallistujat kuin koulut, nuorisotoimen, kunnallisen terveydenhuollon, kolmannen sektorin ja yhteisöjen toimijat ja ryhmät!

Suomi 100 on myös yrittäjien ja partiolaisten yhteistyökampanja. Haemme hankkeeseen mukaan yritysyhteistyötä. Jos yrityksesi haluaa olla mukana hankkeessa, ota rohkeasti yhteyttä! https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/547105-yrittajien-ja-partiolaisten-yhteinen-suomi-100-kampanja-vie-lapset-ja-nuoret

Hankkeen johtaja Sonja Uschanov

Messukylän Metsätytöt ry

p. 0440161132, sonja.uschanov@partio.fi